Congrés Internacional Romànic

Giulia Gaibisso

Sapienza Università di Roma

CV: Giulia Gaibisso (Roma, 1993) és historiadora de l'art i conservadora.

Després d'obtenir un màster en Història de l'Art Bizantí a la Sapienza - Università di Roma i cursar el màster d'Art a la Luiss Business School, es va incorporar a l'equip d'IUNO, un projecte de comissariat independent i centre de recerca d'art contemporani fundat per Cecilia Canziani i Ilaria Gianni. Col·labora amb ATP Diary i és membre de Spazio In Situ, un equipament gestionat per artistes fundat a Roma el 2016.

Ha col·laborat com a assistent editorial i curatorial en diversos projectes per a institucions com Treccani, Palazzo delle Esposizioni, GAMeC Bergamo i MAXXI l'Aquila.

Viu i treballa a Roma.

Els frescos arrencats de l'església de Sant Vit Vell a Gravina di Puglia: èxit de l'exposició i hipòtesi de museïtzació

Com a part d'una investigació més àmplia sobre l'església rupestre de Sant Vit Vell a Gravina di Puglia, aquesta intervenció pretén reconstruir els esdeveniments relacionats amb la campanya de restauració i stacco de les seves pintures, centrant-se en el particular èxit que va tenir la seva exposició durant la dècada de 1950 i a partir de la hipòtesi, concebuda per Cesare Brandi, de fundar un museu de les criptes eremítiques de la Pulla per instal·lar-les definitivament a la ciutat de Lecce.